4 en een half jaar leven met mijn Gastric bypass

Jeetje, ik zie aan mijn blog dat het weer bijna een jaar geleden is dat ik voor het laatst hier wat geschreven heb.

Het is inmiddels half februari 2023 en ik heb even teruggelezen hoe ik er een jaar geleden voor stond. En ik zie dat er feitelijk niks veranderd is in een jaar tijd. Ik worstel nog steeds met mijn gewicht, de eetbuien, het willen afvallen en ook mijn bloedwaardes zijn nog steeds te laag waar ik erg veel last heb.

Dieet
Vorig jaar was ik rond deze periode vol in het 1op1 dieet bezig. Ik voelde me daar heerlijk bij en de kilo’s vlogen er af! Ik kan jullie melden dat die kilo’s er inmiddels allemaal weer bij zitten en ik weer aan het overwegen ben om toch dit dieet nog weer even een keer te gaan doen zodat ik voor de zomer toch weer wat kilo’s kwijt ben. Ik heb me er maar bij neergelegd dat dit gewoon is wie ik ben. Ik zal nooit (ondanks mijn Gastric bypass) maar dan ook echt nooit een gezonde verhouding hebben met eten en mijn gewicht.

Vitalys
Via Vitalys zit ik nu in een soort van back on track programma. Dit omdat ik bij hun een hulp vraag had uitgezet omdat ik blijf aankomen. Het back on track programma houdt in dat je telefonisch wordt benaderd door een verpleegkundige die een praatje met je aangaat! En vervolgens krijg je wat folders met informatie opgestuurd die we allemaal allang weten. Ik moet hier overigens wel bij zeggen dat de mevrouw waar ik contact mee heb echt een super lieve vrouw is, ze is heel opgewekt en steekt me echt een hart onder de riem. Ik vind het fijn om met haar te praten en als ik na zo’n gesprek opgehangen heb ben ik weer vol goede moed. Maar na een nacht slapen is die moed weer totaal weg helaas. Dus het ligt niet aan de lieve verpleegkundige maar aan dat ik hier niet voldoende uit kan halen. Voor nu moet ik erover nadenken of ik bij hun in een programma wil wat gaat over emotie eten. En ik denk dat ik dat wel ga doen. Van alles leer je wel weer wat zeg ik altijd.

Gewicht
Tsja en dan mijn gewicht, het schommelt heel erg. Ik ga er open over zijn. Maar de laatste maanden ben ik niet meer onder de 60 kilo gekomen. Ik voel me het beste bij een gewicht van 55 kilo. Dit lijkt weinig maar ik ben dan ook maar 1.63 lang. Voor mij dus een prima gewicht. Op mijn laagste heb ik 50 kilo gewogen en momenteel weeg ik 65 kilo! Echt veelte veel en ik voel me dan eigenlijk ook zoals voorheen. En waar de mensen om me heen vinden dat ik er nog prima uitzie, zie ik dat toch echt heel anders. Ik noem het maar mijn obesitastrauma.

Bloedwaardes
Zoals ik al zei in mijn intro zijn mijn bloedwaardes nog steeds laag. Zo laag dat ik een ferritine waarde van 4 heb en ook mijn HB zit net onder de grens van wat mag. Ik slik al weer een geruime tijd ijzertabletten maar die doen niks. Sterker nog, die doen al jaren niks. Maar dat wil de arts niet horen en ze blijven het vanuit Vitalys gewoon stug voorschrijven. Ik heb nu weer tot april pillen gekregen en ik ga dit even afwachten. Als dan nog alles zo laag is en ze weer niks doen dan stap ik over naar mijn huisarts en zeg ik Vitalys vaarwel.

Goed voornemen
Ja en morgen is het weer zover, voor de zoveelste keer dit jaar heb ik het voornemen gemaakt om even weer mijn dieet op te gaan pakken. Want ik wil die 10 kilo er echt weer af hebben. Ik heb eigenlijk nog geen idee hoe ik dat ga doen. Misschien toch weer even op een crash dieet? Helaas heb ik nooit de rust en goede verstandhouding met voedsel kunnen vinden waar ik toen ik aan het begin van mijn traject stond wel heel erg op gehoopt had. Ik had al mijn dieet boeken de deur uitgedaan. Bijna 5 jaar later staat mijn kast weer vol met dieet boeken en spullen.

Ditjes en datjes
En hoe gaat het verder met mij en mijn gezin? Het gaat redelijk met up en downs. Ik werk momenteel weer thuis omdat ik dit gewoon fijner vind en ik op kantoor te veel overprikkeld raak. De weekenden zijn vol met van alles en nog wat en we reizen met mijn jongste dochter door het hele land voor haar basketbal wedstrijden. Op zich niet erg, zo zien we nog eens wat van Nederland.

Belofte maakt schuld
Ja en nu kan ik jullie wel gaan beloven om elke week weer even wat te schrijven maar ja, belofte maakt schuld. Ik ga het zien! En anders tot over een jaar,….