Bloedprik leed

Het was weer eens zover! Ik moest bloed prikken! Altijd een ellende! Dus zenuwachtig naar de vampierenpost! Mega druk daar, afijn het duurde en duurde en daar verscheen na een half uur gewacht te hebben ineens mijn nummer! Gelukkig moest ik naar prikkamer 4 en dat zit om de hoek waar de deur dicht kan!

Ik had al medelijden met de bloedprikster toen ik haar zag, want ik weet al dat ik niet makkelijk voor haar zal zijn. Het hele riedeltje noemde ik op, ben moeilijk te prikken, ik kan er slecht tegen, ze gebruiken altijd een babynaaldje! Maar vol zelfvertrouwen deed ze de strakke band om mijn bovenarm! In 1 oogopslag zag ze al dat het kansloos was en ze zei dan ook, jeetje jij hebt echt geen aderen😂😂 Dan maar de andere arm en die was nog veel slechter! Dus weer naar de linkerkant! Voelen, kloppen,tikken en een klein adertje liet zich zien. Hop de naald erin en gelukkig druppelde er wat uit! Maar helaas na 2 buisjes hield het op en er moest nog 1 buisje! Dus dan toch rechts nog even proberen, maar helaas naald erin en er kwam niks.

Over naar de vingers dan maar, vinger 1 lukte bijna niet, dan nog maar een vinger erbij en later nog eentje! Met pijn en moeite is het gelukt, net voldoende bloed voor het onderzoek. 2 blauwe plekken op mijn armen en 3 pijnlijke vingers! Maar oké, tis voor een goed doel!

Volgende week krijg ik van de internist de uitslagen en krijg ik te horen of er iets aan de hand is en of de waardes echt te laag zijn. Ergens hoop ik wel dat er iets uit gaat komen want ik heb best veel klachten die verband houden met vitamine tekorten! Ik ben nu geprikt op mijn ijzer en een b12 screening!

Ben erg benieuwd