Woorden die pijn doen

Eindelijk heb ik even 2 weken vakantie! Ik heb expres gewacht tot eind september omdat ik de vurige wens had om even wat dagen alleen thuis te kunnen zijn! Manlief naar zijn werk en de kids hele dagen op school! Afijn. Week 1 bijna voorbij en al 1 dag alleen thuis mogen zijn! Wauw, want manlief werkt kennelijk thuis deze week! Daar gaat mijn vurige wens 😭😭😭 😡😡😡

Maandag de hele dag bij elkaar op de lip gezeten en dinsdag was het dan zover dat ik even de ervaring mocht hebben hoe het is om even alleen te zijn! OMG, ik knap daar dus echt van op he! Gisteren was manlief weer thuis en zit dan beneden de hele dag aan tafel te werken en dan krijg ik 1000 vragen de hele dag! Waar ga je naar toe? Wat ben je aan het doen? Wat gaan we eten? Hoe laat dit? Hoe laat dat? Enz enz enz! Dus ik ben een dagje naar mijn moeder gegaan! Even heerlijk rond rijden en shoppen. Gewoon even ontspanning ipv spanning! En met succes want ik heb een leuke jas, sjaal en een paar warme pantoffels gekregen. En voor Daaf een paar leuke schoenen! Echt oprecht blij mee!

Mijn moeder is het type dat nogal op uiterlijk let! En ik weet altijd dat ze wel iets van commentaar op me heeft, mijn haar, mijn kleding. En als ze bij mij thuis komt is er ook altijd wel iets in huis waar ze commentaar op heeft! Dat doet ze mijn hele leven al. Dus ik was al voorbereid op iets van commentaar. Ik had mijn haar in een staart en zwarte basic kleding aan, dus ik was benieuwd waar ze over zou vallen! Maar, deze keer kreeg ik de opmerking “oh wat zijn je wangen bol! Wat mooi, je wordt weer wat voller!” En ik werd diep van binnen geraakt, verdrietig en een beetje boos! Want ik wil niet bol zijn, ik wil niet zoveel aankomen meer! De periodes dat ik meer dan 110 kilo woog doen nog steeds pijn en ik wil dat niet meer! Ik heb ook vrij fel gereageerd met dat ik het helemaal niet leuk vind en dat ik inderdaad flink aangekomen ben! Daarna ben ik snel over het slechte weer van die dag begonnen! Later vroeg ze er nog wel naar door de opmerking te maken “maar ik dacht dat je nooit meer aan zou kunnen komen met een kleine maag” Nou mam, helaas werkt dat dus niet zo en moet ik momenteel echt vechten tegen mijn hoofdhonger en de snaaierijen!

Ik krijg de woorden niet uit mijn hoofd! “Wat zijn je wangen bol” Pffffff, echt niet, ik wil geen bolle wangen en nu is het dan ook echt klaar hoor! De volgende keer als ze mij weer ziet (meestal om de 2 of 3 weken) ga ik ervoor zorgen dat ze zegt, oh wat lelijk je bolle wangen zijn weg! Dus dan ben ik blij met iets wat ze lelijk aan mij vind 😉🤗

Hoe dan ook, de week waar ik echt al een hele poos naar uitkijk verloopt niet zoals ik zou willen en nodig heb! Geen rust en ruimte en dat is wat ik al zo lang zoek! Rust en ruimte in mijn hoofd en lichaam!