3 jaar een gastric bypass

En dan ineens was het deze maand op 23 juli precies 3 jaar geleden dat ik een gastric bypass heb gekregen!

Jeetje 3 jaar, en nog steeds struggel ik met mijn eetpatroon. Maar ik blijf wel mooi op gewicht. Niet helemaal het gewicht wat ik zou willen hebben maar ik mag niet klagen. Dat klagen doe ik overigens wel hoor!

Ik zou nog steeds graag onder de 55 kilo willen wegen en dat lukt me maar niet. Het gemiddelde is 58 kg met soms een uitschieter naar de 62.

Dumpingen

Na 3 jaar kan ik eigenlijk alles eten, zoet, zout en pittig, het maakt niet uit ik wordt er niet ziek van! Ik krijg alleen een dumping als ik te veel eet en dat kan dan van alles zijn. Te veel brood, te veel snoepjes, te veel door elkaar. Van een dumping wordt ik niet meer zo ontzettend ziek als in de voorgaande jaren. Als ik nu een dumping heb dan ben ik heel misselijk maar op zich wel te doen. Het beste helpt het om een stuk te gaan wandelen. Dan zakt het het snelste weg.

En wat is veel?

Dat is eigenlijk lastig te zeggen want dat verschilt per product en hoeveel ik daar dan van kan eten. Ik kan bijvoorbeeld 1 bolletje met kaas op, maar 2 gaat niet lukken. Snoepjes 2 handjes en niet een hele zak 😂😜 Crackers 3 stuks met divers beleg. 1 croissant maar 2 zou niet gaan. 2 kommen chips en dan ligt het er wel heel erg aan welke chips. Het is dus echt per product verschillend kwa hoeveelheid en hoe het valt. En zelfs dat kan per dag verschillen. De ene dag kan ik meer eten dan de andere.

Verslaving

Mijn verslaving is momenteel toch wel snoep. Dus vooral veel zoetigheid. Ik kan de hele dag door eten/snaaien. En mijn eten zakt vrij snel helaas. Ik heb niet heel lang een vol gevoel.

Maar oké, na 3 jaar kan ik nog steeds zeggen dat dit mijn beste beslissing ooit is geweest!