Oude eetstoornis gewoontes

Inmiddels is het alweer 5 weken geleden dat ik in het ziekenhuis heb gelegen en geopereerd ben.

In de tussentijd is er eigenlijk best veel gebeurd op privé vlak dan. Laat ik het zo zeggen, de rust die ik nodig heb om te herstellen heb ik niet gehad. En dat merk ik nog steeds.

Ik ben te snel weer aan het werk gegaan en stond een dag nadat ik uit het ziekenhuis was al weer te koken en de was te doen. En een paar dagen later was het moederdag. Niks geen moeder verwendag, gewoon keihard in de keuken hapjes maken en veel drukte om me heen. Het huilen stond me nader dan het lachen. Niks geen geluksgevoel, gewoon pijn en tranen die ik moest bedwingen! Maar ja,..

Ik ben snel moe en het eten valt vaak verkeerd. Nou is dat laatste wel mijn eigen schuldig eigenlijk. Ik heb soms enorme eetbuien en tsja dat lukt niet met een gastric bypass!

En wat houd zo’n eetbuien dan in? Nou eigenlijk niet veel, want soms maak ik een bolletje met kaas en als ik er daarna nog 1 op eet gaat het al mis. Dus 2 witte bolletjes met kaas is een eetbui en zorgt er al voor dat ik een dumping krijg! Een dumping duurt ongeveer een half uur en zakt dan weer weg!

Ik heb elke dag wel een dumping en soms meerdere op een dag waardoor ik s’avonds vaak helemaal opgebrand ben. Ik snoep en snaai er flink op los en dat gaat gewoon echt niet. Controle heb ik momenteel niet en ik verlang enorm naar rust! Rust in mijn hoofd en lijf.

Eten geeft me een rust moment en daar ben ik zo hard naar op zoek! Dus heel logisch dat ik dan veel ga eten waarmee ik het alleen maar erger maak, want ik voel me er niet gelukkiger door alleen maar ellendiger. Ik zit dus in die negatieve spiraal en gelukkig besef ik me dat doordat ik al vaak oefeningen bij psychologen heb gedaan die dit soort dingen naar boven brengen!

Maar ja,….. hoe kom je dan uit zo’n spiraal? Dat is veel moeilijker dan je denkt! Vaak is het een patroon wat zich elke dag herhaald. En dat kan in hele simpele dingen zitten die je zelf niet in de gaten hebt dat je ze doet. Door dan zo’n gewoonte weg te laten, verbreek je de spiraal en kan je met verandering aan de slag!

Mooie psychische theorie hè? Ik had psycholoog moeten worden ipv saai kantoor miepje 😄😉 Wie weet laat ik me ooit wel omscholen, nou nee daar ben ik te oud voor, vind ik zelf!