En toen was het alweer maart 2021

Jeetje, de tijd gaat snel! Ik zie dat mijn laatste bericht van begin januari is geweest! En dat ik daarna niks meer van me heb laten horen. En ja ach wat valt er eigenlijk te vertellen?

De corona periode is overweldigend aanwezig! De winkels zijn nog steeds dicht en de kappers mogen morgen weer open! Maar ja, daarmee zijn we er nog lang niet! Ik heb zin om lekker te winkelen en om een terrasje te pakken en om weer die kleine man naar de zwemles te brengen en om weer op de tribune bij het basketballen te kunnen zitten en gewoon weer te leven en een ritme te hebben!

En dat ritme is nou juist zo erg wat ik mis! Ik heb daardoor veel dingen niet meer onder controle, waaronder dus mijn eetpatroon. Maar dat is al een hele lange tijd zo. In december heb ik nog contact gehad met de psycholoog van Vitalys. En eigenlijk heb ik daar niks aan gehad, Niet lullig bedoeld verder, maar het heeft me niet op het goede pad geholpen.

En wat is dan dat goede pad?
Nou het goede pad is voor mij om weer een goed, gezond eetpatroon op te gaan pakken en om weer wat kilos eraf te krijgen. Want ik word alleen maar zwaarder en zwaarder. Vanmorgen gaf mijn vriend de weegschaal 61,6 aan! Wauw dat is gewoon dik 10 kilo zwaarder dan wat ik gewogen heb. En dat merk ik ook aan alles. Vooral ook aan mijn zelfvertrouwen.

Doe er dan wat aan!
ja maar wat kan ik er aan doen? Mijn ene helft van mijn hersens lijken hun eigen weg te gaan. De ene helft zegt eten, eten, eten, en eten! En de andere helft zegt niet doen, niet doen, niet doen! En helaas wint de kant die zegt dat ik het wel moet doen! Het is sterker dan mijn verstandige kant. En dat is gewoon klote!

Jullie lezen het al, ik leef in een strijd! En het stomme is dat als ik een gezond eetpatroon heb ik me veel fijner en fitter voel! Mensen, ik weet het even niet meer! Ik mis mijn leven en mijn goede eetpatroon! Ik raak in een dip!