IJzer te kort en haar vitamines testen

Vorige week mocht ik bloed prikken. En zoals jullie weten is dat mijn favoriete bezigheid NOT! Maar het klinkt misschien raar, het begint echt te wennen. Zenuwachtig in de wachtkamer tussen de Coronaschermen wachten tot mijn nummer op het digitale scherm verschijnt. Ik had redelijk geluk dit keer, ze prikte in 1 keer goed en het bloed druppelde langzaam het buisje in. En trots kon ik weer naar huis. Vandaag kreeg ik de uitslag. IJZER weer aan de lage kant, dus ik heb weer tabletten gekregen. Wat ik de vorige keer overigens ook had en die deden niet veel. Maar oke we gaan het maar weer proberen. Daarnaast ga ik ook vitamine C slikken want dat schijnt een hulp te zijn voor de opname van het ijzer. (Tekst loopt door onder de foto)

En daarmee is mijn vitaminelijstje al aardig lang aan het worden en passen de pillen al bijna niet meer in het buisje wat ik daar dagelijks voor gebruik. Maar ja,…. afwachten de komende maanden dus wat het effect zal zijn.

En dan mijn haar, wat een doffe ellende is dat momenteel. Het is helemaal kapot en afgebroken. En omdat we momenteel in de lockdown zitten en alle kappers dicht moesten kan ik ook niet even naar de kapper. Ik heb besloten het voorlopig in een knot te gaan dragen, want zelfs in een staart ziet het er niet uit. En als test heb ik 2 potten (1+1 gratis) haargummies gehaald van Lucovitaal. Je weet maar nooit of het mijn nieuwe haren gaat helpen wat beter te worden. Ik zit ook te overwegen om hairextensions te gaan nemen. Want ik kan zelfs mijn haar niet meer los dragen en ik hou nou eenmaal van lang haar! Dus ik hou jullie op de hoogte hoe mijn haar over een paar maanden is.

En verder gaat het goed met me. Ik heb mijn eetpatroon onder controle eindelijk. En dat zie ik ook meteen op de weegschaal terug. Deze week al 3 kilo lichter dan vorige week. Yes, voelt ook weer fijn. En eigenlijk hoef ik er niet eens zoveel voor te laten, behalve de suikers. Ik eet weer veel eiwitten en probeer op mijn koolhydraten te letten.

Ik ben wel die Corona lockdown helemaal zat. Er is niks te doen en we kunnen geen kant op. Alles is dicht behalve de supermarkten en drogisterijen. En iedereen hangt thuis. En dat is echt af en toe gekmakend. Maar ja,… nog even volhouden en inmiddels zijn we in Nederland begonnen met vaccineren. En daar heb ik goede hoop op. We gaan het allemaal wel weer zien dit jaar! Eerst maar eens aan mezelf werken 🤗