De Lockdown, diëtiste, psycholoog en de strijd

Lang geleden dat ik wat geschreven heb. En in mijn vorige bericht schreef ik het al, het gaat niet zo lekker. Ik heb mijn eetpatroon niet meer onder controle! 😔

Het is momenteel echt een strijd in mijn hoofd. En elke dag neem ik me voor om op ‘dieet’ te gaan. En elke dag weer lukt het me niet! De controle over mezelf is weg. Maar het eten en de verleiding en de honger is sterker dan dat ik ben. En daar baal ik van!!!

Vorig jaar zomer woog ik op mijn laagste 50,8 kg en momenteel zit ik tussen de 61 en 58 kilo. Ik ben dus flink omhoog gegaan. En ik merk het goed. Mijn kleding zit niet lekker en sommige dingen zitten echt te strak.

Afgelopen week met mijn moeder wezen shoppen. Ik mocht wat uitkiezen. Ik heb vele dingen gepast, maar ik wilde niks meenemen. Ik voelde me dik en niet fijn in de kleding. Tsja, en dat gevoel is niet goed.

Ik weet momenteel ook niet waar is sta of hoe ik mezelf moet zien. Ben ik slank of dik? En het spiegelbeeld verteld het me niet. Ik zie het niet!

Ik vind het zorgelijk! Vandaar ook dat ik afgelopen week contact heb gehad met de diëtist en psycholoog. Want ik weet het niet meer, het lukt me niet meer en ik voel me onzeker en niet happy! Na aanleiding van de gesprekken heb ik mijn begeleidings mappen weer erbij gepakt. Ik moet weer terug naar de basis.

Ik had nooit verwacht dat ik 2 jaar na mijn operatie weer alles zou kunnen eten en drinken en dan ook flinke porties! Af en toe heb ik een dumping, maar die zijn niet zo heftig meer. En meestal alleen als ik echt te veel gegeten heb!

Momenteel zitten we weer in de pepernoten en kerstchocolade periode! En ik ga daar dus helemaal los op, omdat het helaas kan🤨 Helaas dump ik dus niet op suikers. En dat is te merken aan mijn te strakke kleding.

En dan nog die Lock down vanwege het Corona virus. Pfff zwaar,…. heel zwaar vind ik het. Je kan nergens heen, er is ook niks te doen en iedereen hangt thuis. Gek makend vind ik het.

Volgende week moet ik bloedprikken want mijn haren vallen uit en zijn afgebroken en mijn kracht is weg. Even een dopje van een flesje afdraaien gaat niet. Ben erg benieuwd wat er uit het onderzoek komt. Het kan haast niet anders dan dat ik een tekort ergens heb.