Coronavirus angst

Ik vind het heftig wat er momenteel in Nederland aan de hand is! Het coronavirus, vele zieke mensen en ouders mensen die er al aan overleden zijn.

Een gekte in de supermarkten, mensen plunderen de supermarkten totaal leeg! Alle desinfecterende handgels zijn uitverkocht, mensen gaan stiekem kn de wc van een ziekenhuis hun lege flesje vullen met de desinfecterende gel die ze daar hebben hangen. Spullen worden uit boodschappen karren gestolen.

Kinderen mogen voorlopig 3 weken niet naar school tot 6 april. Mensen die dat kunnen moeten thuiswerken, horeca is gesloten, alle evenementen zijn afgelast en ook de huisartsen en tandartsen zeggen afspraken af, en alleen de noodgevallen mogen komen. De ziekenhuizen stromen vol. Sportclubs en sportzalen zijn gesloten.

Het is alsof ik in een slechte film beland ben! Vanavond heeft onze president Mark Rutte een toespraak gehouden. En het heeft veel indruk op me gemaakt. Dit gaat geen weken duren maar maanden en misschien zelfs wel een jaar! Wat een drama voor de bedrijven en de oudere mensen die hierdoor totaal geïsoleerd worden.

Tsja, en ook ik zit dus thuis met mijn kinderen. Ik moet thuis werken. Gelukkig was het vandaag mooi weer en heb ik van de deugd een vreugd gemaakt en heb ik lekker buiten gezeten. Voor de kinderen is dit ook echt niet leuk! David kan niet meer verder met wennen op de basisschool. En de eindexamens van mijn puberella staan ook voor de deur. En voor mijn andere puberella is het haar laatste jaar op de basisschool. En mijn vermoeden is dat 6 april verlengd gaat worden.

Ik laat het wel allemaal op me af komen en ga er voor zover het gaat rekening mee houden. Ik ga niet naar openbare ruimtes of winkelcentra. Desinfecterende gel en handwas heb ik altijd in huis gelukkig en nu heb ik spijt dat ik niet meer had besteld. Ik doe mijn best om verdere verspreiding te voorkomen.