Het is echt te erg

Het is echt erg! Ik ben echt enorm aangekomen. Ik moet echt terug naar de basis. Maandag weegdag en ik woog 56.5 🙈😱! Ik snap niet goed hoe dat ineens zo enorm omhoog gaat. Tijd om echt even in te grijpen.

Vandaag is dat prima gelukt. Netjes gegeten en geen snoep of suikers. Gisteren niet, toen echt te veel suikers gegeten. Morgen even weer wat magere etenswaren halen. En in de avond verse soep. Eens even kijken of ik door simpele aanpassingen weer wat kan afvallen. Het doel is onder de 55 te blijven daar voel ik mezelf het beste bij.

Ik zal eens even mijn oude eetmap erbij pakken, misschien dat daar wel weer even een mooi schema uit te halen is.

Sinds ik ontdekt heb dat ik prima tegen suikers kan is het helemaal mis. Ik kan er tegen dus ik eet ze ook! FOUT! Hele foute instelling natuurlijk.

En dan dat sporten, het blijft een dingetje hoor. Sinds ik geopereerd ben heb ik er gewoon geen zin meer in ofzo. Ik weet niet wat het is maar het lukt me maar niet om het te doen. Vorige week ben ik wezen boulderen (klimmen) met mijn zoon en dochter. Best leuk om te doen en zwaarder dan ik dacht. Wel een beetje spierpijn gehad, maar het viel mee. Ik moet echt gaan sporten, ook omdat het gewoon beter voor mijn spieren is. Ik wil geen stijve hark gaan worden. Maar ja, volgens mij heb ik dat zo’n beetje elke maand wel een keer geschreven 🙄🤔

Ik heb ook al weer zitten kijken om kha oftewel koolhydraatarm te gaan eten. Maar ik ben een echte brood verslaafde, hoewel er wel andere opties zijn. Ik denk dat ik mijn beschuitjes te erg ga missen. Maar op zich is het misschien toch wel eens de moeite waard. Ik heb wel een paar boeken van kha eten en in 1 boek zelfs een menu voor mensen met een maagverkleining.

Nah ja, hoe dan ook, ik moet mezelf een schop onder de kont geven.