Oudjaarsdag 2019

Vandaag is het de laatste dag van 2019. Een jaar van veel hoogtepunten maar zeker ook veel dieptepunten.

Het grootste hoogtepunt van 2019 is denk ik wel dat ik weer een baan heb. Het is prettig dat ik weer financiële middelen heb en me daarmee weer wat onafhankelijker kan maken en dat ik weer onder de mensen ben. Niet alleen maar praten over poepluiers, wasgoed, eten koken en stofzuigen. Het geeft me weer het gevoel een beetje mens te zijn ipv alleen maar de huissloof.

Het grootste dieptepunt is denk ik wel een heftige ruzie met mijn man begin dit jaar die er bijna voor gezorgd had dat ik niet meer naar Arnhem zou terug keren. Mijn relatie is sowieso eentje die valt in de categorie “onrustig”. We wachten 2020 wel weer af hoe het zal gaan en waar ik uiteindelijk ga staan in deze. Knopen doorhakken en mijn eigen weg inslaan. Of zoals iemand ooit tegen mij zei, jij bent een vogeltje, jij moet vrij kunnen vliegen, zorg dat je niet in een kooitje komt daar wordt je ongelukkig van, ga vliegen, maar blijf wel recht vliegen. En dat is misschien ook wel zoals ik 2020 ga beleven.

2020 gaat voor mij een pittige worden. Veel veranderingen wat betreft de scholen van de kinderen. Alle 4 gaan ze naar een andere school. En zoals ik al schreef wil ik uit het kooitje en wat meer gaan vliegen, het gaat me gelukkiger maken. En mijn werk wat alleen maar meer gaat opleveren en vrijheid gaat geven. Tsja en dan dat lichaam en mijn gezondheid. Goed voornemen voor 2020 is weer te gaan hardlopen. En thuis oefeningen gaan doen. Want voor wat buikspieren hoef ik niet naar een dure sportschool. Het klinkt allemaal nog niet heel positief maar dat gaat het wel worden in 2020.

Negatieve dingen, schreeuwende mensen en denigrerende negatieve opmerkingen ik ga het van me afstoten. Het trekt me in een negatief dal en die opmerking heb ik al van een hele lieve vriend gekregen. Lach eens, zei hij tegen mij, ik ken je zo niet, wat is er toch met je? Ik heb mijn hart toen maar gelucht. Dus 2020 een positief jaar, het gaat echt anders worden! Ik wil weer lachen en mezelf kunnen zijn.

Vandaag dus oudjaarsdag en ik ga het er nog even lekker van nemen. Mijn ontbijt bestond net dan ook uit 2 roomboter kerstkoekjes🙈 en zo zal de rest van de dag er ook wel uit gaan zien. Vanavond komen mijn schoonouders en mijn vader en ook dan zal er het een en ander aan lekkere hapjes op tafel komen te staan.