VreeTzame dagen

Vandaag is het eerst kerstdag! Ik kijk altijd heel erg uit naar de kerst. Niet zo zeer de kerstdagen zelf maar gewoon de hele entourage eromheen. Lichtjes, lampjes, kerstmarkten en de mensen zijn toch altijd wat anders. Wat verdraagzamer en vrolijker. Ja kerst, ik hou ervan!

Afgelopen maandag (weegdag) gaf de weegschaal aan toch ietsje gezakt te zijn, godzijdank. Ik denk alleen niet dat na al deze feestdagen ik maandag een getal ga zien waar ik vrolijk van ga worden.

Ik had die dag ook een gezellige kerstborrel op het werk! Ik heb echt super leuke kadootjes gekregen. Echt heel lief. Na het werk voor het eerst jilzz gedronken een appelciderachtig drankje wat licht bruisend is. Heb het gewoon voorzichtig opgedronken en dat ging goed. Verder lekker gesnoept van de kaasjes en nergens last van gehad.

Ik had afgelopen 2 weken weer een poging gedaan om van 40 mg omeprazol naar 20 te gaan. Maar na anderhalve week merkte ik dat ik toch weer last had van mijn maag. Dus weer terug naar 40 mg en nu is alles weer goed. Wel balen dat ik niet van die omeprazol af kom! Ja ik weet er zijn ergere dingen op de wereld. Maar toch slik ik het liefst zo min mogelijk medicijnen naast al mijm vitaminen.

Gisteravond was het kerstavond. Hele tafel vol met hapjes en drankjes en ik heb alles mee kunnen eten en drinken. Het erge is dat ik bijna een heel zakje chocoladepindas op heb gegeten en eigenlijk baal ik wel dat dat kan. Ik wordt er niet ziek van. Hoewel ik op een gegeven moment wel merkte dat ik moest stoppen omdat ik wat misselijk werd. Maar een echte dumping heb ik er niet van gekregen.

Vandaag is het eerste kerstdag. Vandaag gaan we naar mijn schoonouders gourmetten. En morgen gaan we met de kinderen thuis gourmetten. Pffffffff en dan zaterdag weer eten. Oh man ik vrees dus echt maandag voor die weegschaal. Ik overweeg om er niet op te gaan staan. Vind het echt niet leuk dat dat cijfertje maar omhoog blijft gaan.

Reden dus ook om vanaf januari weer te gaan sporten en gewoon meer te gaan bewegen. Ik wil weer gaan hardlopen en ik ga met zoonlief naar de klimhal. Echt leuk dat klimmen, denk dat ik daarna een paar dagen niet kan lopen van de spierpijn πŸ˜‰ Maar ik moet echt gaan bewegen, ik zit 2 dagen op kantoor en dat merk ik echt goed. En mijn voornemen is toch echt wel om oud te worden op een sportieve manier en niet dat ik met mijn 70e al zo stijf als een plank ben. Goals!

Ja dus ik heb goede voornemens gemaakt voor 2020. Maar voor vandaag dus nog even een vreeTzame dag!

πŸŽ„πŸŽ„Fijne feestdagen allemaal πŸŽ„πŸŽ„