Op is op

Afgelopen week erg veel zitten snoepen en vooral de pepernoten gaan er prima in. Ik heb zelfs geprobeerd een dumping te krijgen door echt een paar handjes pepernoten achter elkaar te eten. Maar er gebeurde niks. Conclusie is nu wel, ik kan tegen suikers. Ben ik daar blij mee? Nee absoluut niet, want het betekent dat ik niet moet gaan vallen in mijn oude snoep patroon. Liever had ik er een dumping van gekregen, dat voelt zo naar dat ik het wel laat om te eten.

Net als die noten, bah echt niet tof zo’n dumping! Die noten heb ik ook nog niet weer aangeraakt. Dus het werkt wel voor mij. Vandaar dus ook echt balen dat ik op pepernoten niet dump.

Ik heb nog niet op de weegschaal durven staan. Hoewel, ja afgelopen maandag vaste weegdag, heb ik er wel op gestaan en was 1.7 kg zwaarder dan vorige week. Maar dat is ook niet zo raar met al dat gevreet.

De kerst komt er bijna aan en natuurlijk het nieuwe jaar! Ik heb wel goede voornemens gemaakt voor 2020. Ik wil wel weer gezonder gaan eten. Ook de kinderen wil ik gezonder laten eten. Zodra alle snoep en koek op is in de kast, haal ik niks meer. Vooral die meid van 11 is een echte snoepkont en manlief trouwens ook.

Dinsdag was ik weer een dagje naar Lochem. Ik heb een waanzinnig mooi kado gekregen. Lekker veel boodschappen. Echt niet normaal, en voor iedereen zit er wel iets in. Ik heb zoveel gekregen dat ik het niet eens in de kasten kwijt kan. Wel echt super lief. Maar ook veel snoeperij gekregen. Dus vanaf nu geld op = op!