Pepernoten pepernoten pepernoten

Deze week heb ik het even flink uitgetest. De suikers, ik begin toch wel benieuwd te worden naar wat ik nou wel en niet kan eten. En aangezien sinterklaas in het land is kan je genoeg snoeperij en geraffineerde suikers vinden.

Afgelopen anderhalf jaar heb ik geen snoep, koek, chocolade of andere dingen gegeten die echt veel suiker bevatten. En nu ben ik het aan het testen. Waarom? Ik heb echt geen idee! Gewoon nieuwsgierig om te zien hoe ver ik kan gaan totdat ik er weer flink ziek van wordt en het dan weer laat staan. Net als de noten die ik echt even niet meer hoef te hebben na een vervelende dumping.

Pepernoten gaan goed, 4 per keer gaat prima, geen last van. Ik kan ze de hele dag door snaaien. Vanavond wat ijs met slagroom gegeten, geen last van. Daarna een hap van een enorme calorierijke chocoladetaart en die viel niet helemaal lekker. Ik heb steeds meer het idee dat ik goed tegen suikers kan. Dat is eigenlijk wel gevaarlijk. Want de kans bestaat dat ik dan weer helemaal richting de suiker ga en dat moet ik echt niet gaan doen.

Ben ook blij als al het snoepgoed op is in onze kast. Dan zijn er geen verleidingen meer. Maar vooral die pepernoten. Ze staan in een bakje in de keuken en elke keer als ik er langs loop pak ik er 2 of 4. Nee geen 3! Altijd een even aantal, anders wordt ik gek 😂😉beetje autisme 😉

Hoe dan ook, tot nu toe is mijn conclusie dat suikers goed gaan mits het geen grote porties zijn.