Haargroei en aangekomen

Een van de grote nadelen van een gastric bypass is haaruitval. Sommige mensen hebben het zo erg dat ze echt kale plekken hebben.

Na een maagverkleining val je in het begin het snelst af. Je lichaam is hard aan het werk. De energie gaat dan niet meer naar het onderhoud van je haar en nagels maar naar de meest belangrijke organen zoals je hart en longen. Na een tijdje gaat het afvallen minder hard. De energie gaat weer naar je haar. Dit stopt het haarverlies

Helaas is er bij mij ook veel uitgevallen en had ik echt nog maar een heel dun bosje. Hele plukken kon ik er zo uittrekken. Ik vond dat best erg en heb zelfs overwogen om een haar stuk te gaan dragen of om extentions te nemen.

Maar zoals ik op alle forums lees is geduld een schone zaak en komt het haar vanzelf weer terug zodra het afvallen gestopt is en je lichaam gewend is aan de nieuwe situatie.

En inderdaad ook mijn haar is opvallend beter aan het worden. Het wordt weer wat dikker, ziet er steeds gezonder uit, is niet droog meer en groeit weer. Ik kan het nu ook weer los dragen want het valt weer goed. Dat was een poos geleden nog anders. Het zat echt voor geen meter en was super droog en dof.

Ik heb ook nog verschillende shampoos gebruikt, waaronder een paarden shampoo! Een product wat overgewaaid was vanuit Amerika en wonderen beloofde. Nou geloof me, mijn haar werd er nog droger en onhandelbaarder van. Ik was dan ook blij dat de bus leeg was na een poosje. Ja, ik had het ook kunnen weggooien maar dat vind ik zonde van het geld. Daar was de shampoo te duur voor. Ik dacht iets van 8 euro per fles en ik had de conditioner ook.

Dus ook ik ben er nu van overtuigd, het komt goed met het haar. Ik denk dat het over een half jaar nog verder zichtbaar zal zijn dat ik weer een gezonde bos op mijn hoofd heb. Het komt goed 😊

Maandag ben ik me trouwens te pletter geschrokken van de weegschaal. 54.8😰😱 Ik kom alleen maar aan. +1.1 kg deze week en vorige week ook al + 0.5 Dus deze week heb ik weer netjes volgens mijn schema gegeten. Ben benieuwd maandag of het zijn vruchten afwerpt. Ik doe mijn best om me netjes aan de 6 eetmomenten te houden. Het lukt redelijk. Vandaag wat minder. Misschien morgen even wegen dan weet ik of het goed gaat. 🤔