Hoeveel kan ik eten en waar dump ik op?

Hoeveel kan ik nu eigenlijk eten kwa portie grootte? Ik moet zeggen dat het per keer verschilt.

Vanmiddag geluncht bij de intratuin en toen kon ik een heel broodje gezond op. Daarna ook wel echt propvol. Vanavond een paar spruiten, eetlepel puree en 1 gehaktbal, dat was wel echt te veel! Daarna had ik dorst en ik dronk een halve mok kefir leeg. Dat was dom want dat zakte niet. Het kwam gewoon weer omhoog, gelukkig kwam het er niet uit en zakte het na een aantal minuten wel. Maar dat is wel een naar gevoel. En op zo’n moment krijg je wel even spijt dat het te snel en te veel was.

Ik moet zeggen dat ik in alle tijd dat ik nu een gastric bypass heb. Pas 2 keer een heftige dumping heb gehad. Waarbij ik echt het gevoel had dat ik flauw zou vallen en moest spugen. Beide gebeurde gelukkig niet, maar oh man, wat een naar gevoel is dat!

Tot nu toe weet ik dat vet bij mij niet lekker valt. De ergste dumping die ik had was na het eten van groentes waar enorm veel olijfolie overheen zat. Het droop eraf. En dus daarna een enorme dumping. 2 weken geleden een frikandel van de frietboer die niet lekker viel, normaal eet ik ze alleen uit de airfryer. Ik had geen dumping maar voelde me echt niet lekker na het eten van die frikandel.

Suikers weet ik eigenlijk niet, dat heb ik ook nog niet echt goed geprobeerd. Chocolade valt soms verkeerd en dat kan van gewone pure cacao poeder zijn of van de melkunie chocolade eiwit drankje. Ik krijg er niet echt een heftige dumping van maar voel me dan misselijk en niet lekker en heel moe.

Ik ben tot nu toe wel erg blij dat ik eigenlijk wel redelijk alles kan eten. En de echte suikerbommen zoals een milkshake, ijsjes, koeken dat eet ik ook echt niet. Mis het ook niet! Hoewel een heerlijke vette gevulde koek best eens lekker kan zijn. Maar ik durf het niet aan.

En als ik ergens eet en ik zie dat er veel olie in zit dan laat ik het staan. Dus zo’n dumping werkt voor mij wel! Je wordt even goed gestraft en dan leer je het wel af.

Update: een half uur nadat ik deze post erop zette gebeurde het, mijn eigen domme fout. Ik had een klein zakje 40 gram notenmix gegeten en daarna wat gedronken. Heel dom want ik weet dat nootjes ook niet lekker vallen soms. Dus ik werd misselijk, hartkloppingen, zweten en had weer het gevoel flauw te vallen. Snel naar de wc gerend, op de grond op het badmatje geknield gaan zitten en toen zakte het al wat weg na een paar minuten. Daarna op de wc diarree en mijn darmen die zo’n lawaai maakte dat ze het volgens mij een paar huizen verderop kunnen horen 😉😅 Oh man, en dat van een paar nootjes! Dus voorlopig geen nootjes meer, meteen weer afgeleerd. Voel me nu nog niet lekker en dat duurt wel een paar uur. Ik ga lekker proberen te slapen! Morgen weer een dag. Dumping 3 is een feit!