De laatste keer

Afgelopen donderdag was het zover. De laatste groepsbijeenkomst. We begonnen vorig jaar met 10 mensen. En al gaande het groepsproces merkte je dat er steeds minder kwam opdagen. Ik vind dat als je ergens aan begint je het ook goed afmaakt. Ik was dan ook erg benieuwd wie er nog op kwamen dagen om elkaar nog 1 keer te zien en even afscheid te nemen aangezien het best een intensief traject is geweest en er toch best wat dingen gedeeld zijn. 4 deelnemers kwamen opdagen, waaronder ikzelf. Ik vind daar wat van. Het was een leuke laatste sessie en het is nu ook wel goed geweest. Ik ga me nog wel opgeven voor een zelfbeeld groep en ik heb nog wat sessies met de psycholoog gepland staan. Oh ja, en volgende maand zijn er nog individuele gesprekken met de arts. Dat betekent bloedprikken! Zucht, ja dus deze maand maar weer even laten doen.

Na de teleurstellende opkomst van de groep ben ik door gereden naar mijn lieve moedertje. Samen hebben we even heerlijk weer alle kleding winkels afgestruint. Op zoek naar leuke koopjes. Uiteindelijk niks gevonden, maar wel heerlijk weer even opgeladen. Even daar zijn doet me altijd goed. Even niks aan mijn hoofd en lekker leuke dingen doen. Ik heb dat wel echt nodig. Even geen huishouden, kids, man, verplichtingen en dagelijkse beslommeringen. En ook altijd leuk om weer in mijn woonplaats te zijn waar het toch altijd als thuis zal blijven voelen.

Afgelopen week ook de knoop doorgehakt wat betreft mijn oppas baantje in de sportschool in ruil voor een abonnement. Dinsdag een mail gestuurd dat ik er per 1 augustus mee stop. Dus nu nog 4 keer en dan is het klaar. Lang over na moeten denken of ik zou stoppen. Maar ik vond het echt niet leuk meer om te doen. En na de zomervakantie gaat mijn kabouter ook vaker naar school. Dus ik heb dan geen zin meer om op andere Kids te passen. En ik heb dat baantje destijds ook aangenomen zodat hij kon spelen met leeftijdsgenootjes. Dus ja,…. op zoek naar een andere uitdaging.

Afgelopen woensdag moesten we voor dochterlief naar Vitesse om daar een stagecontract te tekenen. Dat was erg leuk. De contracten werden ondertekent in de pers ruimte en we hebben nog een rondleiding gehad. Het heeft leuke foto’s opgeleverd en ik vind dat ik er goed uitzie op de foto’s. Eindelijk kan ik naar mezelf kijken. Moet er niet aan denken dat ik nog dik zou zijn geweest en daar had moeten zitten. Ik denk dat ik niet mee gegaan zou zijn. Triest maar waar!

Gisteren was het vrijdag en heb ik nadat ik de kids naar school heb gebracht het huis weer opgeruimd. En een hoop spullen weer uitgezocht. Vandaag ga ik verder met de grote schoonmaak van de badkamer, en dat met 30 graden buiten. Maar ja, moet gewoon gebeuren en ik heb er weer de energie voor.

Maandag weer weegdag. Dus dan weer een blog!