Voel me zo goed!

Vandaag is het weer weegdag en ik was 1.3 kilo zwaarder dan vorige week. Voelt wel ineens heel onzeker en vervelend. Terwijl ik wel weet dat het niet uitmaakt. Niemand die dat ziet. En waarschijnlijk hou ik vocht vast met dit warme weer.

Want ja ja, het is heerlijk buiten. En oh wat voel ik mij gelukkig in mijn lichaam. Vorig jaar liep het zweet me overal nog vandaan en deden mijn benen pijn van het tegen elkaar schuren. Oh wat een genot dat ik nu een jurkje aan kan zonder dat die boven benen tegen elkaar aan schuren en gaan irriteren. Ook liep het zweet me soms zo langs de benen naar beneden omdat die huid zo tegen elkaar zat! Vreselijk was dat. En daar heb ik dus geen last meer van. Voelt zo fijn.

Deze week heb ik ook voor de laatste keer een groepsbijeenkomst. Ben daar ook wel een beetje klaar mee, ook al heb ik het wel leuk en leerzaam gevonden. En ik heb ook besloten te gaan stoppen met het oppaswerk wat ik doe op de sportschool in ruil voor een gratis abonnement. Na de zomer vakantie ga ik wel weer wat anders zoeken en het liefst betaald werk. Niet iets met kleine kinderen meer. Ik ga het wel weer zien wat er op me af gaat komen.

Afgelopen weekend een leuke verjaardag gehad van vrienden. We waren al lang niet meer de deur uit geweest. Mijn relatie zat een beetje in een dip en daar proberen we nu uit te komen door wat oude dingen weer op te pakken. De deur uit naar vrienden en in de weekenden even lekker onze eigen gang gaan. Terrasje pakken en met de kids op pad. Afgelopen 2 weekenden was dat al erg leuk.

Wat mij aan mezelf opviel was dat ik mezelf makkelijker door de mensen heen beweeg op zo’n feestje. Veel minder schaamte voor mijn lichaam en voelde me niet onzeker meer. Het is dan toch makkelijker om contact te maken en ik heb het dan ook erg naar mijn zin gehad. Eigenlijk bizar wat zo’n schaamte gevoel met je kan doen. En hoe ik me probeerde te verstoppen. De gastvrouw had ook een leuke foto van mij en mijn man gemaakt. En ik kijk graag naar deze foto. Ik vind voor het eerst dat ik er goed uitzie op die foto.

Al met al positieve dingen in mijn leven op het moment. En oh wat voel ik me weer heerlijk mezelf worden nu die vreselijke hormonen bijna uit mijn lichaam zijn van die prikpil!