De prikpil

Een aantal weken (9) geleden heb ik voor het eerst de prikpil laten zetten. Gewoon om even uit te proberen of dat een mooie oplossing zou zijn voor anticonceptie. Aangezien mijn darmen medicijnen niet goed meer opnemen is de gewone pil voor mij geen optie.

De eerste weken na de prikpil erg veel hoofdpijn gehad en enorme stemmingswisselingen. Het prettige was dat mijn menstruatie weg bleef. Wat een zegen was dat!

Maar helaas sinds 2 weken verlies ik oud bloed en loop dus dagelijks met een inlegkruisje. Ze noemen dat doorbraak bloedingen en het is een bekend nadeel van die prikpil. Verder merk ik dat nu de pil bijna uitgewerkt is ik geen last meer heb van die enorme stemmingswisselingen. Ik voel me weer steeds meer mezelf worden en krijg weer energie. Ik heb echt periodes gehad dat ik me heel erg somber en bijna depressief heb gevoeld. Dat is gelukkig weg en ik kan alles weer wat beter aan.

Over 3 weken staat er weer een afspraak gepland voor het zetten van de 2e prik. Maar, ik ga dat echt nooit meer doen. Ik heb me zo ellendig en slecht gevoeld van die hormonen dat ik echt voor wat anders ga kiezen. Ik ga dus even weer op zoek in het anticonceptieland naar alle betaalbare mogelijkheden.

En oh ja gisteren zo’n heerlijke dag gehad met mijn ventje. Lekker op pad geweest met hem. En afgelopen nacht heeft hij voor het eerst in zijn grote bed geslapen. En sinds 3 weken is hij zindelijk. Oh man, wat wordt die jongen groot en wat ga ik hem vreselijk missen als hij 4 gaat worden en hele dagen op school zit. Dus nu nog maar even van genieten de komende 10 maanden! Van mij mag hij wel zo blijven!