Maandag weegdag

Maandag weegdag, en mijn weegschaal vertelde mij dat ik een kilo lichter ben dan vorige week. 52.6 om precies te zijn. En eigenlijk blijf ik sinds begin april nu hangen tussen die 52 en 53. Nu met mijn iets andere eetpatroon kom ik niet aan.

Als ik kijk naar wat ik eet en snaai op een dag zou het eigenlijk wel beter moeten gaan. Elke ochtend een beschuit of boterham met dubbel beleg. Tussendoor een banaan. Tussen de middag 2 bruine boterhammen met mayonaise, kaas en ham. Als tussendoortjes snaai ik de hele dag van alles. Rozijnen, gedroogde abrikozen, suikervrije honing drop.  En ik drink voldoende zuivel en voornamelijk Fuze tea. En in Fuze tea zitten best wat calorieën en suikers volgens mijn diëtiste.  In de middag eet ik vaak een eiwitreep van Body en fit. En ook met het avond eten doe ik mijn best. Hoewel ik geen avond eter ben kom ik nog steeds niet veel verder dan een vegetarische versnapering (schnitzel, hamburger, groenteburger, kaasschnitzel) en ik doe daar nu dus wel mayonaise bij. Dan zit ik ook wel echt enorm vol. S ávonds eet ik altijd een skyr of kvarg toetje met lijnzaad.

Ik ben ook al minder op de tijd aan het letten als het gaat om het drink en eet protocol. Een half uur voor en een half uur na het eten mag je niet eten en drinken. Dat is soms best lang, zeker als het eten wat zout of pittig was. Ik heb het al teruggeschroefd naar een kwartier en afgelopen weekend heb ik gewoon wat brood met kruidenboter zitten eten terwijl ik ook aan het drinken was. Nergens last van gehad. Ik krijg daar geen dumping van of andere ongemakken. Uiteindelijk hoop ik wel weer gewoon tegelijk te kunnen eten en drinken. Ik vind dat wel het grootse ongemak van de operatie het is soms best irritant.

Ik voel me momenteel wel super goed en eigenlijk gaat het steeds beter. Mijn energie begint weer terug te komen en ook de humeur schommelingen zijn minder aan het worden. Ik merk dat ik steeds beter in mijn te losse vel ga zitten en het nu best leuk vind om naar de XS kleding afdeling te moeten. Grote voordeel is dat de gemiddelde Nederlandse vrouw een maat M of L heeft en dat dus de kleine maatjes altijd blijven hangen en daardoor ook vaak afgeprijsd zijn.

Ben ook blij dat ik het sporten weer opgepakt heb. Al vind ik 1 keer in de week wel te weinig om er echt wat aan te hebben kwa spier op bouw. Maar oke, beter iets dan niets. De donderdagavond is er nog een les die ik leuk vind, alleen op dat tijdstip is de basketbal training van mijn dochter en dat vind ik altijd erg leuk om te zien. Dus voor nu de keuze om met haar mee te gaan. Oh, en nee ik ben niet wezen hardlopen, iets wat ik de vorige keer scheef dat ik wel zou gaan doen. Shame on me!!!!!!!

Ik heb me op Facebook ook aangemeld bij een groep waar je veel informatie kan vinden over een correctie operatie na een maagverkleining. Je leest er verschillende verhalen en ik verbaas me over de voor en na foto’s. Het ziet er allemaal goed uit. Ik vind de arm correctie er wel heftig uitzien net na de operatie, poeh, maar uiteindelijk als alles mooi geheeld is ziet het er prachtig uit. Dus ja, mijn keuze is gemaakt om er echt wat aan te gaan laten doen. Ook mijn benen wil ik na de arm correctie laten doen. Maar goed, eerst maar eens zien of ik in aanmerking kom voor een vergoeding.

Vorige week heeft een oud collega van mij uit mijn oude woonplaats zelfmoord gepleegd.  Ze is uit een rijdende trein gesprongen. Ze was 2 jaar ouder dan mij en laat 2 kinderen achter. Nah, ben daar wel even een dagje stil van geweest. Ik krijg altijd de kriebels van dat soort dingen. Ze was een hele lieve onopvallende meid met heel wat psychische problemen. Altijd als ze me tegenkwam was ze heel vriendelijk en maakte ze een praatje en vroeg altijd hoe het met me ging. Maar erg raar keek ik er niet van op toen ik het hoorde, gezien haar problemen. Dit soort dingen zetten me dan altijd weer even aan het denken over mezelf en mijn eigen leven. Dan vallen mijn kleine probleempjes dan altijd even in het niets. Want het kan altijd erger en heftiger. Maar ja, ik ga er niet te lang bij stilstaan. Ze heeft haar rust gevonden!

Tsja, en verder ga ik het allemaal wel weer op me af laten komen deze week. Deze week is het donderdag hemelvaart en is er ook een leuk festival in de stad. De kids zijn vrij alleen de kleine man moet vrijdag wel gewoon naar schooltje.