Flinke dumping en weer afgevallen

Gisteravond had ik voor de 2e keer een echte flinke dumping. Ik had als avond eten een Italiaanse groente ovenschotel met gesmolten kaas en over de groentes was veel olijfolie gedaan. Het was een schotel die mijn schoonvader de dag ervoor vers had gemaakt en waar ik dus de leftovers van heb gegeten. Het viel me al op dat mijn bord doordrenkt was van de olie en ook had ik in tegenstelling tot de avond ervoor flink wat happen gesmolten kaas genomen. En een uur later ging het mis. Vreselijk misselijk en het gevoel alsof ik moest poepen. Ik ben eerst op mijn zij gaan liggen maar werd zo misselijk dat ik dacht dat ik moest overgeven. Ben toen op de wc gaan zitten. Ik heb daar een half uur gezeten en toen trok het weer weg. Bah bah wat een naar gevoel is dat zeg. Vreselijk misselijk maar niet hoeven spugen, zweten, het flauwval gevoel en darmen die enorm lawaai maken. Gelukkig trekt het na een poosje weg bij mij en duurt het niet uren. Maar oke, vanaf nu wel even opletten dat het niet te vet is en van de gesmolten kaas blijf ik voorlopig wel even af.

Afgelopen week had ik ook al een dumping. Niet zo heftig als deze, maar ik voelde me niet lekker en was vreselijk moe ineens. Ik had veel te snel een hele bak boerensalade van de Lidl gegeten en daarna nog een plakje kaas zitten snaaien. En kennelijk vond mijn lichaam dat niet zo leuk. Ik ben toen naar bed gegaan en ben ook meteen in slaap gevallen rond 20.00 uur. tegen 22.30 werd ik ineens wakker kreeg geen lucht en was vreselijk misselijk en voelde me heel erg raar. Ik ben toen rechtop gaan zitten en na een poosje zakte het gevoel weg. Pfff,….. echt dat snelle eten moet ik echt niet meer doen. Het komt omdat ik dan echt honger heb en ik dan snel eet. Ik moet eigenlijk zorgen dat ik meer tussendoor eet en dat ik dan niet zo een mega honger heb waardoor ik snel ga eten. Misschien toch maar eens een afspraak maken met de dietist.

Vanmorgen was het weer weegdag en ik heb afgelopen week flink en veel en best onregelmatig zitten eten. En tot mijn verbazing was ik WEER afgevallen. Ik weeg nu 52.3! Ik snap er niks van, ik heb echt veel gegeten en niet eens heel mager of super gezond. Het betekent wel dat mijn bmi nu onder de 20 zit en dat ik wel moet gaan oppassen. Maar ja,… oppassen voor wat? En ik kan er niks aan doen dat ik nog steeds afval. Eigenlijk is dit wel de 2e reden om dietist te gaan bellen!

Zo en terwijl ik dat aan het schrijven was heb ik toch maar meteen even gebeld. Vrijdag om half 3. Super, dan ga ik vanaf vandaag even een eetlijst bijhouden zodat ze al een klein beetje inzicht heeft in wat ik eet.

Nou goed gevoel nu, tijd om eens even lekker op te gaan ruimen en schoonmaken hier! Alles en iedereen is weer naar school! Zo fijn, wat een heerlijke rust.