7 maanden een Gastric Bypass

Het is alweer 7 maanden geleden dat ik de operatie kamer in gereden werd op een stoel waar ik ook op geopereerd zou worden. 7 maanden hou ik al rekening met alles wat ik eet! 7 maanden zie ik elke week die weegschaal zakken (Op 1 week na)

Vanmorgen even stiekem gewogen en een mooie 58 rond. Dus precies 42 kilo kwijt. Morgen is het officieel weegdag (maandag). Ik voel me super en verbaas me over al mijn botten en ik ben echt nog nooit zo dun geweest. Zelfs mijn benen beginnen normale porties aan te nemen. Zo af en toe schaam ik me zelfs een beetje voor mijn slanke lichaam. Totaal het tegenover gestelde van 7 maanden geleden. Ik moet nog wel erg wennen aan dit lichaam.

Afgelopen week ben ik veel aangesproken door mensen die het op valt dat ik veel af gevallen ben. En ja dan komt altijd die vraag! Hoe heb je dat gedaan? En elke keer draai ik er een beetje omheen. Geen vetten en suikers meer eten en sporten en alles op de fiets doen is mijn antwoord. Pfff, zo raar dat ik niet gewoon antwoord met dat ik een operatie heb ondergaan. Ik kan er nog niet helemaal achter komen waarom ik het niet gewoon vertel. Schaamte? Geen zin in vragen? Ik weet het niet. Ik heb me wel voorgenomen om de volgende die het me vraagt wel te vertellen. Eens kijken hoe ze reageren.

Tot nu toe ben ik nog steeds erg blij met mijn beslissing. Ik voel me super goed! Geen pijn in mijn benen meer en elke dag gewoon leuke kleding kunnen pakken uit mijn kast wat niet meer strak zit.

Gisteren had ik zo’n zin in een verse muntthee. Maar dat vind ik alleen lekker met honing. Maar ja, honing, dat zijn suikers. Ach ik dacht ik ga het gewoon doen. Oh ik heb er echt van genoten en tot mijn grote vreugde niet ziek van geworden. Hoeraaa weer een product wat ik wel kan eten na de operatie.

Ik eet momenteel zo veel mogelijk. Elke ochtend 2 beschuiten met kaas ipv 1 en boter erop. En nog steeds val ik af ondanks de adviezen van de diƫtiste! In de eerste week van maart heb ik weer een groepsbijeenkomst. Ben benieuwd naar iedereen en wat de diƫtiste ons weer gaat leren.