Stiekem gewogen en uit mijn winterdip

Oké, ik geef het toe. Gisteren heb ik stiekem gewogen. 59.3 kg!!!!!!!!! Jeetje, ik heb ooit eerder onder de 60 kilo gewogen, toen was ik 20 en had een hele zomer elke dag gesport en extreem gelijnd. Ik hoop op de weegschaal de 58 nog te halen en daarna moet het gaan stoppen. Maar dat heb ik dus niet goed in de hand.

In 2009 kreeg ik mijn maagband ik woog toen 116 kilo! En nu precies 10 jaar later weeg ik dus 59 kilo dat betekent dat ik 56 kilo minder weeg. Wauw, ik ben dus feitelijk gehalveerd. Best een raar idee.

Ik moet wel zeggen dat ik me kiplekker voel. De afgelopen dagen heeft buiten de zon geschenen en ben ik dan ook heerlijk in de tuin bezig geweest. Ik ben er helemaal van opgeknapt. Ik had kennelijk echt last van een winterdip. Dus kom maar op met die zon.

Gisteren had ik een snaai en snoep dag. Heerlijk een halve zak suikervrije snoepjes zitten wegkauwen. En dat heb ik geweten. Buikpijn en darmkrampen snachts! En enorm winderig. Oké, dus dat doe ik ook niet meer. Voelde me niet prettig.

Ook had ik gisteravond te snel gegeten. Omdat we druk waren heb ik niet gekookt. Dus ik dacht lekker 2 beschuitjes met kaas en rucola. Ik had honger en heb het denk ik te snel gegeten. Oh man, wat zat ik vol, ik kreeg het 2e beschuitje niet helemaal op. Mijn maag deed gewoon pijn. Misschien had dat ook nog wel met die snoepjes te maken. Dus met pijn in mijn maag en darmen wakker gelegen.

Gisteren had ik weer iemand die mij vroeg, hoeveel ik was afgevallen en hoe ik dat gedaan heb. Ik vind dat lastig! Dus ik heb weer een soort ontwijkend antwoord gegeven. Ik eet geen suikers en vetten meer. Daar is ook niks aan gelogen. Maar dat ik een maag verkleining heb liet ik achterwege. Ik heb nooit zo’n zin om alles te moeten gaan uitleggen. Misschien dat dat de reden is. Maar het gaat ook niet iedereen aan wat ik met mijn lijf doe vind ik. Ik maak daarin wel onderscheid wie het me vraagt.

Vandaag is het zaterdag en gaan we weer lekker genieten van de zon.