Een 1e echte dumping

Wauw, het is me dan toch overkomen na 6 maanden. Een dumping! Damn, echt een klote gevoel. Terwijl ik rustig op de bank zat voelde ik me ineens misselijk worden en kreeg een versnelde hartslag. Het leek alsof er eten in mijn keel bleef hangen en terug kwam. Echt een rot gevoel. Ik ben op de wc gaan zitten en dacht echt dat ik moest gaan spugen.

Oorzaak? Ik denk dat ik te veel en te snel gegeten en gedronken heb. Tijdens het eten koken een plak kaas en ontbijtkoek gesnoept toen een wrap helemaal opgegeten in een te snel tempo. Na een half uur een flinke beker 300 ml optimel erachteraan. En terwijl ik rustig op de bank wie is de mol aan het kijken ben, voelde ik het opkomen.

Wat is een dumping zullen jullie je afvragen! Een dumping kan je krijgen als je te veel eet of te snel of iets eet wat je darmen niet zo leuk meer vinden zoals suikers, te veel koolhydraten en te veel vetten. Het komt dan te snel in je dunne darm. Het bloed gaat naar de darmen, de bloeddruk in de hersenen daalt en je wordt slaperig of duizelig. Hormonen kunnen hartkloppingen veroorzaken, je kan gaan zweten, wordt misselijk en de bloeddruk gaat omlaag.

Kortom echt een heel naar gevoel. Wat gelukkig in mijn geval ook wel weer snel wegzakte. Maar heb nu wel weer afgeleerd om te snaaien en snel te eten.