Koud, haaruitval, nagels en eiwitten

Oh dit is echt erg! Ik heb het zo koud dat ik maar even gedoucht heb. Anders krijg ik het niet warm. Ik had dat voor de operatie ook al maar het is wel erger geworden. Ik heb gewoon altijd koude handen. Vooral de handen, voeten valt wel mee. Echt een ellende. Ik las laatst een stuk over speciale handschoenen en sokken met zilver erin en dat schijnt goed te werken. En met een verwijzing van de huisarts krijg je ze vergoed want ze zijn best duur zag ik al. Nou ja, wie weet doe ik dat wel.

Haar en nagels

Gelukkig is het uitvallen van mijn haren al stukken minder geworden. Of beter gezegd ik heb geen abnormaal veel haarverlies meer. Ik ben benieuwd hoe het nu gaat groeien en of het weer wat dikker gaat worden al weet ik dat dat wel een jaar kan duren. Ik heb de afgelopen weken wel veel meer eiwitten kunnen eten. Hoewel ik wel extra proteine producten gebruik misschien dat het wel geholpen heeft tegen het uitvallen. Maar mijn nagels zijn echt ellende. Ze zijn zo slap dat ze elke keer scheuren en bijvoorbeeld iets met mijn nagels openmaken gaat niet dan scheuren ze dus gewoon. Dat is wel echt balen en ik hoop dat ook dat wel beter gaat worden.

Proteïne

Wat ik gebruik zijn de proteine drankjes van melkunie. En dan wel de chocolade smaak. Echt zo lekker. Ik vind het gewoon een traktatie. 1 fles bevat 500 ml en 25 gram eiwitten en ik heb dat echt heel snel op. Goedkoop zijn ze niet. 1.66 bij de Jumbo en 1.74 bij de Albert Hein. Maar ik vind ze verslavend lekker. Ook gebruik ik elke dag een kvarg straciatella kwarkje. Ook dat is weer een echte traktatie maar wederom niet goedkoop. 0.95 ct bij de Jumbo en 1.05 bij de Albert Hein. En ik dacht dat daar iets van 15 gram eiwitten per bakje van 150 ml.

Dus ja,….. Ik ga nu even lekker verder bank hangen en mezelf warm zien te houden.