Sporten en afvallen

Woehoeoeoe ja hoor het is eindelijk zover. Ik ben weer gaan sporten. Vorige week begonnen. 2x in de week de sportschool in en lekker een bbbb lesje volgen. Vanmorgen ook geweest. En ik ben er echt lekker fit van. Het doet me echt goed. Sowieso om even uit de sleur van mijn leven te komen en onder de mensen zijn en misschien nog wel de belangrijkste even tijd voor mezelf pakken.

Maandag weegdag

Vandaag was het dus weer weegdag en om eerlijk te zijn had ik me afgelopen week al een paar keer gewogen. Het gekke is dat ik woensdag en de dagen erna gewoon 0.2 kg zwaarder was. Eigenlijk is 0.2 natuurlijk bijna niks, maar ik merkte wel dat ik er goed van baalde. Uiteindelijk maar niet meer op de weegschaal gestaan. Bijna wou ik vandaag niet wegen. Gewoon bang voor de cijfers. Maar tot mijn grote verbazing was ik toch 0.8 kg lichter net zoals vorige week. 62.6 kg is wat mijn weegschaal aangaf vanmorgen. Wauw wat een getal! Bijna niet te geloven.

Psychisch

Ik merk dat de cijfers soms wel overheersen en dat ik de lat steeds lager ga leggen. Eerst was mijn streefgewicht 70 kilo en daarna werd het 65 en toen 60 en nu wil ik wel graag naar de 58 kilo. Damn, 58 kilo ik heb dat gewogen toen ik 20 jaar oud was na een crasch dieet en elke dag sporten. Uiteindelijk woog ik toen 55 kilo. Natuurlijk niet heel lang volgehouden. Maar ja jeetje toen was ik 20. Ik moet wel gaan waken dat het afvallen en die cijfers geen obsessie gaan worden. En eigenlijk is het een soort prettige gewenning. Want al bijna een half jaar lang val ik elke week af. De ene week meer dan de andere week. Maar toch,… elke week zakken die cijfers op de weegschaal.

Steeds meer

De afgelopen maand heb ik duidelijk gemerkt dat ik weer meer kan eten en ook heb ik weer vaker trek. Ik heb soms echt snaaidrang en dat heb ik al lang niet gehad. Als ik zo’n bui heb dan pak ik een plakje kaas of eet ik wat suikervrije zoute dropjes. Dat werkt goed. En ondanks dat ik weer grotere porties kan eten en vaker eet en snaai val ik af. Dus hee je hoort mij niet klagen.