De 1e kerst met een Gastric Bypass

Vandaag is het 3e kerstdag, oftewel de kerst is voorbij. En ik voel me volgevreten.

Kerstavond was erg gezellig met alle kids en aanhang en schoonouders gourmetten. Iedereen in het net en opgetut. Echt super leuk. Na 1 eetlepel bonensalade en 2 stukjes zalm zat ik al vol. De zalm kreeg ik lastig weg. Gelukkig moest ik elke keer opstaan om te helpen en dingen aan te geven. (Tekst loopt door onder de foto)

1e kerstdag

De ochtend lekker even niks. Op de bank hangen en bijkomen van de avond ervoor. De kleinste van 2,5 jaar heeft veel pijn aan zijn mond. Elke keer huilen en al 2 nachten ben ik wakker met hem geweest. Smiddags gaan we naar mijn schoonouders en omdat hij zo moet huilen besluiten we toch om maar naar de tandarts te gaan. Bij de tandarts was niks te zien. Dus weer naar huis en als advies geef hem maar pijnstillers.

Hoe dan ook, de avond hebben we gezellig bij mijn schoonouders doorgebracht samen met mijn vader. Een tafel vol met de heerlijkste hapjes van voornamelijk vis. Super lekker, ik heb 3 stukken van surimisalade op een slabedje gegeten en een hap bonensalade. En toen was daar dat gevoel wat ik al lang niet gehad had. Ik zat echt propvol. Daarna nog een verse citroen muntthee gedronken. (Tekst loopt door onder de foto)

2e kerstdag

Hapjes en kadootjesdag. Aangezien mijn beide pubers moesten werken begonnen we pas na 18.00 uur. Ik had simpele hapjes gemaakt zoals kaas, worst, minipizzas, komkommer enz,…… ikzelf heb ongeveer 200 ml surimisalade gegeten die over was van gisteren. Het was een super avond. Erg gezellig met alle kids en manlief. Spelletje gedaan en daarna bank hangen.

Kortom een heerlijke kerst, maar oh oh oh oh wat voel ik me volgevreten en zelfs dik. Vanmorgen kon ik het dus ook niet laten om te wegen. Het kon in mijn hoofd niet anders dan dat ik aangekomen zou zijn. Want dat is elke kerst zo! Vorig jaar 6 kilo zwaarder na de kerstvakantie. Dus met angst toch op die weegschaal gestaan en ben dus gewoon een halve kilo kwijt in die paar dagen. Oké,….. mijn verbazing is groot want ik voel me niet zo. Ik voel me echt volgevreten en dik. Maandag woog ik nog 65.1 en vandaag (donderdag) 64.6. En dat ook nog terwijl ik weer mijn maandelijkse gedoe heb. Altijd in de week dat mijn maandelijkse periode is val ik nauwelijks af.

Maar oké, even op mijn hoofd laten inwerken dat mijn gevoel dus niet klopt bij het cijfer op de weegschaal.