4 maanden een Gastric bypass

Ooohhh,……. wat erg het is dus gewoon al een maand geleden dat ik iets heb geschreven. Maar oké, we zeggen altijd “‘geen nieuws is goed nieuws en dat klopt in dit geval ook!

Het gaat gewoon goed, alles wat ik tot nu toe gegeten heb valt goed! Ik merk wel dat de afgelopen week mijn honger gevoel terug gekomen is en ik dus wat meer eetmomenten pak op een dag. Lees 1 eetmoment meer. Wat ik ook gemerkt heb is dat als ik meer eet ik ook meer afval en als ik een week wat minder heb gegeten dat ik dan ook minder af gevallen ben. Eigenlijk best vreemd!

Lijngedachtes
Ik merk dat die “lijngedachtes”daarin nog een grote rol spelen. Hoe meer ik eet hoe minder ik afval maar dat is dus niet meer zo. Tsja,… en wat is veel? Zoveel eet ik natuurlijk niet meer. Ik heb ook al sinds mijn bypass geen suiker meer gegeten. En ik mis het ook niet. Hoewel,…… het is weer sinterklaas tijd en de winkels liggen vol met chocola en andere lekkere dingen. Ik heb er geen moeite mee. Alleen als ik honger of trek heb en ik even niks mee heb genomen en mijn man dan in een winkel een Snickers of Mars of iets dergelijks koopt dan heb ik daar ook wel zin in. Maar ach, ook daar leg ik me wel weer bij neer. Eigenlijk worstel ik best met het gevoel dat ik niet te veel mag eten want dan val ik niet af! En dat is heel tegenstrijdig met dat ik dus juist nu wel eet en afval. Het is zo raar, mijn hoofd snapt dat soms echt niet. Het is een moeilijk iets wat denk ik weinig mensen maar kunnen snappen. Zo af en toe snap ik niet dat ik dit niet zonder die operatie kon! Ik merk dat ik zo super gezond eet en het echt enorm lekker vind. Maar ik weet ook dat ik geen rem had. Ik eet nu heel weinig en eerder als ik iets lekker vond dan at ik een paar borden leeg. Ik stopte pas als mijn maag echt pijn begon te doen. Maar die rem is er nu dus wel.

Afvallen
Het gaat hard! Heel hard, ik ben nu 31 kilo kwijt in 4 maanden tijd en het enigste wat ik daar voor hoef te doen is zorgen dat ik voldoende eet. Zo tegenstrijdig met wat eerder altijd speelde. Eigenlijk een hele vreemde gewaarwording. Ik val elke week af, de ene week wat meer dan de andere week. En in mijn week dat mijn menstruatie is val ik het minste af. Ik weeg me elke maandag! Oke, ik sjoemel wel eens en weg ook wel tussendoor als ik echt nieuwsgierig ben! Maar maandag is officiële weegdag! Vanmorgen (woensdag) ook weer even stiekem gewogen en de weegschaal gaf een verrassend cijfer aan 68,9 kg!!!!!! OMG,… dat is dus al een kilo onder het gewicht wat ik eigenlijk als doel heb. Trouwens deze week zit ik onder de 70 kilo!!!!!!!!!!!!!!! Wauw

Bewegen
Tsja,… daar hebben we het weer, nog steeds zo GEEEEEEEENNNNN zin in!!!!! 3 weken geleden ben ik 1 keer wezen sporten, het was wel gezellig en ik was hartstikke kapot aan het einde van de les. Maar de week erop ging ik al niet meer! Nah, ik maak me er niet te druk om ik geef het de tijd.

Gedrag
Ik voel me best een beetje vreemd. En met vreemd bedoel ik dat ik soms best behoorlijk chagrijnig ben en ik me ook helemaal niet vrolijk voel. Soms zelfs best neerslachtig. En ik snap dat niet want eerder voelde ik me heel mooi en vol energie als ik weer eens afgevallen was. Maar nu dus helemaal niet. Ik vermoed dat de hormonen een grote rol spelen op mijn gemoedstoestand. Lastig maar het schijnt wel weer goed te komen. Alles heeft zijn tijd nodig en mijn lichaam met ook wennen. Althans dat is wat ik erover gelezen heb.

Ongemakken
Haaruitval, hele erge haaruitval! Zo irritant, want overal vind ik de lange blonde haren. Niet alleen op mijn kleding, maar ook in het eten, in de auto, op mijn kinderen, vloeren enz,….. Soms echt heel vies hoor. Ik weet dat er niks tegen te doen is helaas. Ze zouden er eens meer onderzoek naar moeten doen hoe je dit kan voorkomen. Mijn kamergenootje heeft het nog erger dan dat ik het heb. Hele kale plekken en het schijnt heel dun door! Bah bah,…… ik hoop niet dat het bij mij zo erg gaat worden. Ik ben wel van plan als het echt te erg wordt om dan een haarstuk aan te schaffen ofzoiets! En dan die kou, voor de operatie was ik al een koukleum maar nu is het nog veel erger geworden. Ik heb altijd koude handen, zelfs als de verwarming binnen aanstaat heb ik het koud. Brrrr,……

Bijeenkomsten
Morgen heb ik weer een bijeenkomst in Velp. Dit keer 1 uurtje van alleen de diëtiste. Helaas heb ik niet zo’n hechte groep. Maar ja, dat geluk heb ik nooit met dat soort dingen. Vorige keer ook wel weer veel van opgestoken en ik ben benieuwd wat me morgen te wachten staat. Ik hou wel van dat soort uitjes! Want voor mij is het echt een uitje. Ik ben ook altijd helemaal vol met verhalen als ik er van terug kom. Ik vind het zo leuk! Ik had zelf diëtiste moeten worden en nog steeds zit ik er wel aan te denken om dat te gaan doen en dan het liefste in het ziekenhuis gaan werken. Lijkt me zo leuk, ik heb wat dat betreft ervaring genoeg hahaha,… Hmmmm nu ik dit zo schrijf misschien toch maar eens kijken of er ooit nog een mogelijkheid is om dat te gaan doen!

Lichaam
Wat ik heel erg merk aan mijn lichaam dat de dingen erg veranderen. Ja logisch zul je nu denken haha,…. Maar als ik nu op mijn hurken zit dan raken mijn hakken mijn billen en in bed op mijn zijkant liggen moet ik een kussen tussen mijn knieën doen anders is het zo hard. Oh ja en die onderkin woehahaha die is er dus niet, het lukt me niet eens meer om een onderkin meer te maken. Jeetje, hoe moet dat dan als de onderkin selfie weer populair wordt???

Nou lieve lezers, ik weet even niks meer te babbelen! Ik ga wel proberen om wat vaker iets te schrijven!