3 maanden mijn gastric bypass

Het is vandaag precies 3 maanden geleden dat ik moest gaan leven met een Gastric Bypass. 13 weken en 1 dag.

En het gaat goed! Super goed zelfs. En misschien is dat ook wel de reden waarom ik wat minder blog. Geen nieuws goed nieuws.

Ik vind tot nu toe nog het avond eten het lastigste. Ik weet nooit goed wat ik moet maken. En vaak heb ik ook niet heel veel honger. Dat honger gevoel is wel weer terug. Nou ja honger is een groot woord, maar trek heb ik soms wel.

Chocolademelk

Afgelopen zondag heb ik voor het eerst optimel chocolademelk gedronken! Omg,….. wat was dat lekker zeg! Echt zo lekker na 3 maanden eens weer de smaak van chocolade in mijn mond.

Lastig

Lastig vind ik in een restaurant of een kroeg. Want wat kan ik dan eten en drinken. En in een restaurant bestel ik niks te drinken ivm het half uur voor en na niks drinken gedoe. Erg lastig en raar. Afgelopen zaterdag ook pas weer voor het eerst uit eten geweest. Ging allemaal goed.

Kilo’s

Elke maandagochtend weeg ik mezelf. En maandag (gisteren) werd ik wel heel blij. 74.5 kg dat betekent dus nog 4.5 voor het gewicht wat ik meestal weeg. Nog 9.5 voor wat ik wil. En nog 14.5 voor wat ik het allerliefste wil. Dat zijn toch prachtige cijfers. En dat in 3 maanden tijd zonder sporten en mezelf te hoeven uithongeren. Want honger heb ik niet. Maak ik me zorgen? Ja, een beetje wel want het gaat best snel en ik wil geen ondergewicht gaan krijgen.

Sporten

Tsja,…………… dat blijft nog wel een dingetje dat sporten. Elke week maak ik weer het goede voornemen om op maandagochtend, als de kleine toch op school is te gaan sporten. En elke week zit die bank lekkerder dan mijn fietszadel. Trouwens fietsen doe ik nu wel heel veel. Die auto staat maar te staan. Scheelt veel benzine merk ik. Ik tank nauwelijks 1 keer in de maand 20 euro ofzo.

Kleding

Dat is wel echt super lekker. Steeds meer kleding wat lang werkeloos in mijn kast heeft gelegen pas ik weer. Wel echt fijn om weer te kunnen combineren en weer wat kleur te durven dragen.

Lichaam

Ja dat lichaam, ik verbaas me over de raarste dingen. Als ik nu op mijn hurken zit raken mijn hakken mijn billen. Op de schommel zit ik niet meer klem. Bukken gaat zonder daar over na te hoeven denken. Trap lopen doet geen pijn meer. Mijn benen kunnen weer over elkaar. Ja van dat soort dingen 😉😊😊👍