Geen nieuws is goed nieuws na 9 weken

Poeh al een poosje niks geschreven. En eigenlijk alleen maar omdat het heel erg goed gaat.

Tot nu toe val ik elke week wat af. De ene week meer dan de andere week. Het gaat natuurlijk al een stuk langzamer dan in het begin. Maar ik mag niet klagen met 20.6 kg in 9 weken. Woehahahahaha wauw! Dat is me nog nooit gelukt. En dat zonder te gaan sporten.

Oké dat sporten is wel een dingetje. Ik weet dat ik echt van die bank af moet gaan komen maar ik heb er gewoon geen zin in. Snap er niks van, terwijl ik eigenlijk best sportief ben. Misschien toch nog wat naweeën van de narcose of misschien de veranderde hormonen. Kweet hut nie.

Het eten gaat goed. Tot nu toe op smeerpate na kan ik alles eten. Ik kan ook weer goed drinken en meerdere slokken achter elkaar drinken. Dat is wel erg prettig.

Ik ben blij, heel blij met mijn keuze. Mijn kleding begint steeds beter te passen en dat is erg prettig. Zeker voor een vrouw denk ik best belangrijk. Nog 19.5 kg te gaan om op het gewicht te komen wat ik graag zou willen. Ben benieuwd of ik dat ga halen.

Ik heb volgens mij echt in mijn hele leven nog nooit zo gezond en verstandig gegeten. Bij mij is de knop wel om. Soms vraag ik mezelf nog wel eens af waarom die knop niet om kon voor de operatie. Maar ja,……. na 30 jaar lang alleen maar diëten moet dat toch inmiddels bij mij bekend zijn dat ik het zelf niet kan.

30 jaar diëten. Ja echt waar, Ik heb een dagboekje van vroeger waar mijn 1e lijnpoging in stond. Ik was 10 jaar oud en zat in het laatste jaar van de basisischool. Omdat we een musical hadden wilde ik afvallen en ik kreeg een tip van mijn nichtje om dan alleen maar appels te gaan eten. Bizar natuurlijk, zeker op die leeftijd.

32 jaar op dieet! Eigenlijk schrik ik er zelf van nu ik dit zo schrijf. Alleen maar bezig met dat lichaam. Talloze diëten en diëtisten en zelfs via het ziekenhuis en sportscholen. Niks hielp om niet weer terug te vallen in mijn oude eetpatroon.

Ik zal in mijn volgende blog eens proberen te schrijven wat ik allemaal wel niet heb gedaan om af te vallen. Misschien zal het best herkenbaar zijn.

Oh ja en maandag was de weegschaal wel heel lief. Want hoerraaaaaaaaa 79.5! Onder de 80! *vreugdedansje doet*