Het was even stil door drukte

Inmiddels zijn we al weer wat weekjes verder. Op donderdag 28 juni was de 2e bijeenkomst. Het was wederom een interessante bijeenkomst. Ik blij het stukje van de diëtiste het interessantste vinden. We moesten een boterham met beleg meenemen en we hebben moeten leren dat je alles echt heel fijn tot pap moet kauwen. Doe je dit niet dan heb je een uitdaging want dan vinden je darmen dit niet leuk. We hebben ook een foto van de groep gemaakt, leuk voor over een jaar. Helaas heb ik de week erop de 3e sessie moeten missen door de vakantie.

Na dit alles werd ik door manlief en zoonlief opgehaald om naar Schiphol te gaan. Op naar Griekenland. Maar OMG het was zo erg ik zat klem tussen de vliegtuigstoelen. Echt zo’n moment waarop je ineens weer zeker weet dat je die operatie wil en het liefst nog meteen. Helaas wou zoonlief niet echt zitten en slapen en heb ik door de nauwe gangpaden van het vliegtuig met hem heen en weer moeten lopen. Ik voelde me zo gênant, echt vreselijk. Ook merkte ik weer dat ik me erg opgelaten en gegeneerd was op het moment als ik daar in Griekenland kennissen en vrienden van mijn man voor het eerst ontmoette. Mijn gedachten dwaalden eigenlijk alleen maar af naar mijn eigen lichaam en wat die personen wel niet van me zouden vinden. Echt erg ongemakkelijk vond ik het. Ik heb mijn best gedaan me zoveel mogelijk te verstoppen en aan de andere kant heb ik ook al min energie moeten stoppen in het vriendelijk zijn en lef lachen terwijl ik eigenlijk me wou verstoppen.

Ook op de terug weg zat ik weer heerlijk klem tussen de stoelen. En ohoh wat ben ik blij weer thuis te zijn en dat ik dat vreselijke badpak voorlopig even niet meer aanhoef. Wat een onding dat ik bij de action heb gekocht voor 7 euro, want ja ik moest wel een badpak hebben en ik wou er geen geld meer aan uitgeven. Dat badpak ga ik echt ritueel verbranden.

Hoe dan ook, aangekomen in Nederland de volgende ochtend op de weegschaal gestaan en tot mijn grote verbazing was ik mooi 0.5 kg lichter. Aangezien ik me voorgenomen had om vandaag op een pre dieet te gaan van shakes. Dit omdat dat de chirurg enorm gaat helpen bij de operatie ivm de lever. Dus afgelopen weekend heb k afscheid genomen van bepaalde voedingsmiddelen waarvan ik al weet dat ik die niet meer kan eten. En om eerlijk te zijn vind ik het helemaal niet erg. Het voelt eigenlijk wel goed o die boosdoeners uit mijn even te gaan verbannen. Ze hebben me niet gelukkig gemaakt al die suikers en vetten.

Gisteravond nog even mijn laatste avondmaal gegeten. 4 heerlijke maisboterhammen met oude kaas erop en 2 bekers biggetjesmelk. Heerlijk en daarna nog een heel pak gevulde koeken! Hmmm oke dat was misschien niet zo’n goed plan want vanmorgen schrok ik van de getallen op de weegschaal want die gaf nu 3 cijfers aan. Dus ipv afvallen ben ik de laatste weken alleen maar aangekomen. Oeps, nu hopen dat de chirurg er niet moeilijk over gaat doen. En vandaag is zwaar maar ik heb een doel, even doorbijten en het gaat goed komen!

Het aftellen is wel begonnen nog 2 weken te gaan!!!!