De 1e bijeenkomst

Afgelopen donderdag 21 juni was het zover de 1e bijeenkomst bij Vitalys in Velp. En ik had er erg veel zin in, bij binnenkomst kreeg ik een formulier die ik moest ondertekenen. En ik nam plaats tussen mijn andere lotgenoten.

Ik herkende een aantal dames van de screening en de POS. De namen van de 1e groep werden groepen en ook mijn naam hoorde ik voorbij komen. Een groep van 8 mensen waarvan 2 heren. In een voorstelrondje was de jongste 31 en de oudste 59. Een leuke groep waar ik me wel in thuis voel. Er is 1 vrouw die een sleeve gaat krijgen de rest een gastric bypass. Het was een rommelige bijeenkomst waarin we een paar keer van kamer moesten ruilen en dat in 2 uur tijd.

Het is verdeeld in 4 modules. Eerst hebben we een uur doorgebracht met 2 psychologes gespecialiseerd in eetstoornissen. Het grootste deel van wat ik ervan onthouden heb ik dat we moeten gaan proberen om 6 eetmomenten op een dag in te gaan passen. Ook is duidelijk geworden hoe belangrijk dat is. En we hebben eetlijsten mee gekregen waarin we alles per dag moeten opschrijven en ook al moeten gaan toepassen. Een lastige kluif besefte ik me meteen al.

Het 2e uur was de diƫtiste, ze begon met een grappig spel over de schijf van 5. Om eerlijk te zijn vond ik dit het meest interessante van de bijeenkomst. Eiwitten gaan na de bypass een belangrijke rol spelen, de truck is om daar zoveel mogelijk van binnen te krijgen. Voor mij een lastige want bij het avondeten lust ik nauwelijks vlees en dat is wel een belangrijke eiwit bron. Ik merkte dat iedereen vol met vragen zat maar door de krappe tijd hebben we het maar zo gelaten.

Er worden nog 2 dames op 23 juli geopereerd. Zou leuk zijn als we bij elkaar op de kamer komen dan ken je mekaar al.

Afgelopen dagen heb ik al geprobeerd een eetschema aan te houden. Maar ohohohohoh dat is wel echt heel erg moeilijk. Ik merk nu eigenlijk pas hoeveel ik tussendoor snaai en hoe ontzettend veel ik eet. Soms ook uit verveling of gewoon omdat dat even lekker is en soms ook uit gewoonte omdat mijn kaken dan stil staan en de gewoonte is dat ze toch elke keer op en neer gaan. Bizar dat ik zo tegen mezelf aan loop met een eetschema bij houden.