De screening

Vandaag was het zover de screening. Een belangrijk onderdeel van de weg naar een gastric bypass. Sterker nog eigenlijk DE belangrijkste want deze 3 mensen, arts, diƫtiste en psychologe kunnen je gaan helpen.

Vandaag waren en volgens mij alleen mensen die ook eem maagband hebben of zoals mij gehad hebben. Het was een klein groepje.

Na een korte uitleg over de dag en het traject ging het van start. Als 1e moest ik wegen en meten. Oeh dat gewicht was zo erg. Bmi 35 Daarna mocht ik naar de arts, eigenlijk ben ik zo gezond als een vis op het overgewicht na dan. Achteraf had ik wat meer moeten benadrukken dat ik wel degelijk klachten heb van het overgewicht.

Als 2e was de psychologe een erg prettige vrouw. Ik heb na een gesprek van 3 kwartier alles wel kunnen vertellen. Ik ben nog wel even vol geschoten toen het over het stukje ging waarin ik heb verteld hoe erg het me belemmert.

En toen de diƫtiste. Die vond ik lastig en bijna beschamend om te moeten vertellen wat ik allemaal eet op een dag. Maar het gesprek is volgens mij goed en duidelijk gelopen.

Mevrouw donderdag wordt u gebeld over de uitslag en het verdere verloop van het traject.

En toen stond ik na 5 uur weer buiten met een heel raar gevoel. Met de wetenschap dat je besproken gaat worden en dat ze je blij kunnen gaan maken of dat ze je een rot gevoel gaan geven door je af te wijzen. Nu morgen en donderdag afwachten en mijn telefoon op standby houden.

Ben zo benieuwd of ze me willen helpen.