Een gastric bypass

Vorige week maandag naar de huisarts geweest. Na mijn verhaal over dat ik er wel goed klaar mee ben en ik na het verwijderen van mijn maagband de grootste moeite heb om op gewicht te blijven.

Het heeft me alweer kapitalen gekost aan alle pillen, maaltijdvervangers enz enz.

Nee ik ben er klaar mee. Ze was het met me eens en heeft me een verwijzing gegeven voor het NOK (Nederlandse obesitas kliniek)

En warempel een dag later lag het aanmerking formulier al in de brievenbus. Afgelopen maandag 16 april heb ik het formulier opgestuurd.

En gisteren kreeg ik een mail dat ik in aanmerking kom voor de operatie. In de 1e week van mei krijg ik spullen opgestuurd die Ik moet invullen en dan zal er een screening in mei of juni plaats vinden. Ik kreeg er een heel zenuwachtig gevoel van. Bijna emotioneel en dat terwijl mijn hele familie van niks weet.

Al meerdere keren heb ik er met mijn man over gesproken maar het gesprek eindigde nooit goed. Hij staat er niet achter en is bang dat er wat met me gebeurd. Gisteren heb ik hem verteld wat ik gedaan heb en ook dat de huisarts achter mijn besluit staat. Hij draaide wel en vind dat ik er nog wel goed over na moet denken. Maar ik denk er al jaren over na.

Ik heb me ook aangemeld bij allerlei groepen op Facebook om zo de ervaringen te lezen en vragen te stellen.

Gisteravond voelde ik me sinds maanden opgelucht. Mijn keuze is gemaakt en ik ga ervoor. Mijn leven 2.0